Belföld

„Bíró úr, amit kiszab, kiszab!” – mondta a több tucat embert átverő bankrabló

Újra bíróság elé állították a 2003-as gödöllői bankrablásban tűzpárbajba keveredett B. Krisztiánt. Az ózdi férfinek ezúttal a Hajdúböszörményi Járásbíróságon volt jelenése, mert több tucat embert vert át az interneten.

A férfi mindössze 23 éves volt, amikor megpróbálta kirabolni az OTP egyik gödöllői fiókját. Egy 18 évvel ezelőtti Index-cikk szerint azt mondta az alkalmazottaknak, hogy felrobbantja a csomagban lévő bombát, ha nem kap pénzt. A bank dolgozói átadták neki a bankjegyeket, de a férfi menekülés közben rálőtt egy riasztópisztolyával a biztonsági őrre, aki viszonozta tüzelt, s kétszer is eltalálta a csuklyás férfit, akit végül a helyszínre érkező rendőrök fogtak el.

Megtudtuk, hogy a most bíróság elé állított B. Krisztián ugyanaz, mint aki 18 évvel ezelőtt próbálta meg kirabolni a pénzintézetet. A férfit ezúttal 10 rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerű csalás  és 32 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerű csalás miatt állították bíróság elé.

A 40 éves férfinek az volt a módszere, hogy egy internetes honlapon különböző termékeket, többnyire számítógépes játékokat, játékkonzolt, fényképezőgépet, mobiltelefont, laptopot és más számítástechnikai eszközt kínált eladásra, de esze ágában sem volt elküldeni nekik a termékeket.

Átutaltatta a termékek árát előre, a pénzt pedig felélte. Ezzel pedig másfél millió forintos kárt okozott az érintetteknek. B. Krisztián nem cifrázta különösebben a dolgot, előfordult, hogy üres pizzásdobozt, műanyag flakonokat, vagy újságpapírt tett a csomagokba a számítástechnikai eszközök helyett.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését, és azt mondta a bírónak, hogy elfogadja majd azt, amit kiszab rá. B. Krisztián az utolsó szó jogán azt mondta, hogy töredelmesen megbánta a cselekedeteit és azon lesz, hogy kártalanítsa a sértetteket, majd megerősítette a korábbi kijelentését, hogy tudomásul veszi a bíró által kiszabott ítéletet.

Rozsnyai Balázs bíró végül 2 év 10 hónap fegyházra ítélte a bankrablóból lett internetes csalót azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. B. Krisztián ígéretéhez híven elfogadta a büntetést, de az ügyész súlyosítás miatt fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik