Belföld

Négy évet kapott a koszovói férfi, aki 26 éve gyilkolt egy budapesti karácsonyi bulin

Négy év börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt az ötvenéves koszovói férfit,  aki halálra késelte az ismerősét egy karácsonyi bulin huszonhat évvel ezelőtt. A többgyerekes apát öt évre kiutasították az országból.

A koszovói férfi 1994 szeptemberétől Budapesten lakott. Mivel álnevet használt, ezért a belföldi nyilvántartásokban is így került regisztrálásra. A férfi 1994 december 25-éről 26-ára virradó éjszaka előbb egy étteremben, majd egy XVI. kerületi panzió bárjában szórakozott az ismerőseivel. Miután lerészegedett kötekedni kezdett a bár vendégeivel.

Egy ismerős honfitársa, a későbbi áldozat szintén a panzió bárjában tartózkodott. Hajnali öt körül a bárpultnál beszélgettek egymással, majd összevesztek és dulakodni kezdtek egymással. A vendégek szétválasztották őket, s mindkettőjüket lefogták. A férfi miután kiszabadult a fogásból, elővett egy kést és háromszor mellkason szúrta a honfitársát, majd elmenekült.

A megkéselt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. A férfit 2019-ben egy közösségi oldalra feltöltött fényképe buktatta le. A bíróság jelentős súllyal vette figyelembe az időmúlást, és azt hogy a férfi két kiskorú gyermekről is gondoskodik. Súlyosító körülményként értékelték, hogy a férfi ittas volt a bűncselekmény elkövetésekor.  Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség, az elkövető és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik