Belföld

Úgy leütötte ismerősét egy férfi, hogy hat nap múlva meghalt

Három év nyolc hónap börtönre súlyosította a Szegedi Ítélőtábla annak a halált okozó testi sértéssel vádolt férfinak a büntetését, aki úgy leütötte az ismerősét, hogy hat nappal később belehalt a sérüléseibe.

A Csépán élő 29 éves férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 márciusában erősen ittasan, akkora erővel ütötte orrba az ismerősét, hogy az az ütéstől hanyatt esett és a fejét a mögötte lévő betonoszlopba ütve olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy azok következtében hat nappal később meghalt. Az elkövető a beismerte a bűnösségét.

A Szolnoki Törvényszék két év felfüggesztettre ítélte az elkövetőt. Az elsőfokú ítélettel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést a szabadságvesztés tartamának súlyosítása, a végrehajtás felfüggesztésének mellőzése, valamint közügyektől eltiltás kiszabása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség pedig fenntartotta a fellebbezést.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartama nem áll arányban a büntetés kiszabás törvényi elveivel, ezért annak lényeges súlyosítása indokolt, mely büntetés mellett nincs lehetőség a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztésére. Miután a terhelt méltatlanná vált a közügyekben való részvételre, ezért azok gyakorlásától is eltiltották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik