Belföld koronavírus

Egymást taposták a várakozó idősek a szombathelyi oltópont épületénél

Szerda reggel nyolc órakor már kisebb sor állt Szombathelyen a régi SZTK épülete előtt, a város oltópontjai közül négy is ebben az épületben működik. Ekkor még csak pár ember várakozott az épület lépcsőjén a Nyugat.hu beszámolója szerint, azonban félóra múlva már nem csak a lépcsőn álltak zsúfolva az oltásra váró idősek, hanem a mozgássérült-feljárón is, a lépcső alatt a járdán is, sőt az SZTK parkolójában is.

Az épületben egyébként négy oltópont működik két külön bejárattal, így a Március 15. téri körforgalomtól az Agora Sportház lépcsőjéig egyetlen egybefüggő tömeg alakult ki. A Nyugat.hu helyszíni tapasztalatai szerint a bejárat előtt már szó szerint egymást taposták az emberek, és senki sem igazán tudta, hova kéne állnia és meddig fog várni a sorára. A helyszínen több embert is megkérdeztek, hogy miért alakulhatott ki a káosz, és nagyjából mindenki ugyanarról számolt be.

Javarészt az időseket hívták be oltásra, akik a körzeti orvosuktól kaptak értesítést a helyszínről, az időpontról és az oltóanyagról. A beszámolók szerint mindenkit külön, konkrét időpontra hívtak be, azonban az oltásra várok hiába érkeztek időben, már ekkor nagy sor állt a bejárat előtt, és a csúszás miatt kezdtek feltorlódni a különböző időpontra érkezők.

Fotó: Horváth G. Martin / Nyugat.hu

A lap újságírója szerint a bejáratnál a nővérek vagy egyenruhások név szerint hívtak be mindenkit, és többször is rá kellett szólniuk az emberekre, hogy akinek még nem hangzott el a neve, ne álljon a bejárat elé.

A sportházhoz közelebb eső bejáratnál kevesebben várakoztak, itt viszont arra panaszkodtak, hogy bent kell várakozni, ahol egy kicsi helyiségben zsúfolódnak az emberek. „Nyolcvankét éves édesanyám egész eddig nem kapta el a koronavírust, na akkor majd most” – kommentálta röviden a helyzetet egy felháborodott nő a lapnak.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik