Belföld

Fizetés helyett megkéselte az ötmilliós verda gazdáját egy férfi Üllőn

police.hu
police.hu

Megkéseltek egy férfit néhány nappal ezelőtt Üllőn. A rendőrök percek alatt ellepték az általában csendes üllői utcát, és még a helyszínen elfogták a véres ruhában lévő 31 éves támadót.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 31 éves férfi és későbbi áldozata autóvásárlás ürügyén beszélt meg találkozót február 18-án délutánra. Az ezüst színű kocsiért közel 5,5 millió forint vételárban egyeztek meg, amelyet a vevő átutalással akart kiegyenlíteni – legalábbis az állítása szerint.

A férfi azt mondta az eladónak, hogy magához veszi a pénzt a pándi otthonában, amit majd egy bankból elutaltat neki. Megtévesztésül egy szatyorral kezében jött ki házából, majd az autóba ülve Üllő felé vették az irányt. Az eladó akkor kezdett gyanakodni, amikor utasa egy erdős rész felé navigálta, egyre kevésbé volt számára hihető, hogy a közelben bankfiók működne.

police.hu

Útirányt módosítva egy lakott területre fordultak, megálltak, a vevőjelölt pedig a következő pillanatban egy késsel támadt áldozatára, akinek megsérült a keze a védekezés során. Az eladó kiugrott a kocsiból és a legközelebbi háznál segítséget kért, miközben támadója megpróbált elhajtani a járművel, ám az elektronika blokkolt, így az autó leállt.

A helyszínre érkezők elfogták a véres ruhában lévő támadót, majd bilincselve előállították, a zsebében talált két dobókést pedig  lefoglalták. Az áldozatot a mentők kézsérüléssel kórházba vitték.

A letartóztatott 31 éves férfi ellen további négy, vagyon elleni, illetve gépjárművel kapcsolatos büntetőeljárás is folyik. A kihallgatásán nem tett vallomást. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a férfival szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik