Belföld

Brutálisan összeverték a vendéget, majd a kitették a hidegre

Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra az emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel vádolt ópusztaszeri férfira és társaira, akik egy évtől hat évig terjedő börtönt kaptak azért, mert orvosi segítség nélkül hagytak egy összevert vendéget.

Az ópusztaszeri férfi 2018 elején a környékbeli sörözőben előzetes szóváltást után ittasan megvert egy embert, aki a bántalmazás következtében combnyaktörést és számos más sérülést szenvedett. A férfi sörözőben pultosként tevékenykedő társa a sérült többszöri kérése ellenére is megtagadta a mentő értesítését és a bántalmazót, valamint a jelenlévő társát arra kérte, hogy vigyék ki őt a kocsmából.

A súlyosan sérült személyt először a közelbe, majd a pultos kérésére egy távolabbi kivilágítatlan füves területre vitték, ahol a téli hideg ellenére magára hagyták. A sérültet a késő esti órákban a söröző egyik vendége találta meg, majd a helyi körzeti megbízott szállíttatta el mentővel. A megvert vendég halála a külső segítség miatt nem következett be.

Az ügyészség súlyosabb büntetést kért a bántalmazóra és társára, míg az elkövetők és védőik felmentés, illetve enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség átiratában kifejtette, hogy a társtettességben emberölés kísérletét megvalósító terheltekkel szemben kizárólag a büntetések lényeges súlyosításával érhetőek el a büntetési célok, ezért az elsőfokú ítélet megváltoztatására tett indítványt. Az ügyészség indítványozta a bántalmazó letartóztatását az ítélet után, melyet a törvényszék elutasított. Ez ellen az ügyészség fellebbezett, melyet a fellebbviteli főügyészség is fenntartott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik