Belföld

Azt mondta egy nevelőnő a kollégájának, hogy szájon vágná az egyik lakót, ha a lánya lenne

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a fiatal nővel szemben, aki a vád szerint 2019 októberében rátámadt az egyik nevelőnőre az egyik szegedi gyermekotthonban.

A vádirat szerint nő együtt lakott az otthonban a gyermekével, akit az ominózus napon annak ellenére is bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy azt tiltja a házirend. Ezért az intézmény dolgozói, köztük az érintett nevelőnő is, megkérték őt, hogy vigye ki a gyermeket onnan. A nő erre a felhívásra trágár kifejezéseket használva válaszolt a nevelőnőnek-

A nevelőnő az incidens után egy kolléganőjének azt mondta, hogy a nő a saját lánya lenne, akkor ő szájon vágná. Miután az anyuka értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a nőt, és őt alpári jelzőkkel illetve szidalmazni kezdte, majd azzal fenyegette, hogy megveri.

A részlegről az anyuka a nevelő többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt mellkasán meglökte és a torka irányába nyúlkált. A támadásnak a dolgozók vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből. A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó nevelőnő munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésével vádolja a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik