Belföld

Sokallja a büntetést az újszülött kisfia fejét levágó pásztói nő

police.hu
police.hu

Jogerősen is  13 év fegyházat kaphat az a többgyermekes nő, aki 2018 január elsején megölte újszülött gyermekét Pásztón. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a másodfokú eljárásban hagyja helyben a Balassagyarmati Törvényszék tavaly decemberi ítéletét.

A nőnek már két gyermeke volt az élettársától, és harmadik terhessége tényével is tisztában volt, de azt mindenki előtt titkolta. A pár 2017. december 30-án is összeveszett, s a férfi elzavarta otthonukból az asszonyt, aki a szilvesztert is ismerősei körében töltötte. Január elsején hazaindult, de a pásztói Kövicses patak hídja közelében járt, amikor megindult nála a szülés.

A nő a híd alatt életképes fiúgyermeket hozott világra. A szülést továbbra is titkokban akarta tartani. Legalább négyszer ráütött a baba fejére, megszorította a nyakát, majd egy zsebkéssel levágta a fejét és karjait. A testdarabokat pedig a patakba szórta. Az újszülött a fej nyakról történt leválasztása során feltehetően már nem élt. A 34 éves nő beismerte tettét a folytatólagos kihallgatása során. A bíróság 13 év fegyházra, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt. A fellebbviteli főügyészség a büntetés helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik