Belföld

Megszűnhet a traumatológiai ellátás a nyíregyházi kórházban, nem írják alá az orvosok az új szerződést

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Az egészségügyi szolgálati munkaszerződést a jelen feltételek mellett osztályunk orvosai elfogadni nem tudják, tekintettel arra, hogy a munkaszerződés és a kapcsolódó megállapodás egyáltalán nem tartalmazzák a foglalkoztatás (munkavégzés helye, ideje, illetmény alapon túli bérelemek) minimum feltételeit

– áll a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának orvosai által írt levélben, melyet Kunetz Zsombor tett közzé Facebook-oldalán, szúrta ki a 444.

A levél írói jelezték továbbá, hogy nem értenek egyet a felkínált szerződés elemeivel, a díjazás mértékvel és a munkaidő szervezésének módjával sem.

Kérjük az egyeztetések azonnali megkezdését, a munkaszerződés módosítását. A szerződést ebben a formában osztályunk orvosai nem írják alá, így 2021. március 1-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei traumatológiai ellátás megszűnik

– közölték.

Ahogy arról korábban a Telex cikke alapján beszámoltunk, a Debreceni Egyetem klinikáján sem voltak hajlandók aláírni új szerződésüket jelenlegi formájában a traumatológiai és kézsebészeti osztály dolgozói. A Szabó Zoltánnak, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökének és Ónodi-Szűcs Zoltán stratégiai és gazdasági alelnöknek címzett hétfői levél megfogalmazói azonnali egyeztetést kérnek a klinika vezetőitől, máskülönben március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás.

A debreceni orvosok azóta egyébként rendezték a vitát az egyetem vezetésével, így jelen állás szerint működni fog a traumatológia a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik