Belföld

„Szeretnék normális életet élni” – mondta az apját 15 szúrással megölő férfi, felmentették

Bűncselekmény hiányában felmentette az erős felindulásból elkövetett emberölés vádja alól a Debreceni Ítélőtábla azt a 33 éves B. Krisztiánt, aki 2018 decemberében halálra szurkálta az anyjára támadó apját Szomolyán. Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője lapunknak azt mondta, hogy az ítélőtábla szerint a férfi jogos védelmi helyzetben volt, amikor megszúrta az apját.

Az alacsony intellektusú férfi együtt élt szüleivel, és valamennyien iszákos életmódot folytattak. A férfi apja ittasan rendszeresen balhézott a családtagjaival, ilyenkor kölcsönösen szidalmazták és bántották egymást. Bő két és fél évvel ezelőtt a családfő késsel támadt a feleségére.

2018 decemberében a férfi és a szülei is nagyobb mennyiségű bort fogyasztottak, közülük leginkább az apa ittasodott le. Délután az apja és anyja ismét összeveszett, a vita hevében a férfi elővett egy nagyméretű konyhakést, mellyel rátámadt a feleségére, meg akarta szúrni. A fiatalember felébredt a zajra, bement szülei hálószobájába, odalépett az apjához, kicsavarta kezéből a kést, majd számon kérte a magatartásáért.

Az apja azonban vissza akarta szerezni a kést és dulakodni kezdett a fiával, aki erre mellkason, nyakon és hasba szúrta. Az apja ettől erősen vérezni kezdett és összeesett. Az erősen felindult állapotba került férfi azonban azt mondta az apjának, hogy „megérdemelted, mert magadnak kerested bajt”, majd többször is nagy erővel mellkasán és hasfalánál megszurkálta a földön fekvő apját.

A feleség megpróbálta megakadályozni a fia cselekményét, rákiabált, hogy ne csinálja, de a fia nem tudott leállni és ezután is tovább szurkált. A összesen 15 alkalommal szúrta meg az apját, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Kapcsolódó
„Megérdemelted, magadnak kerested a bajt” – 15 szúrással végzett apjával egy anyját védő fiú
Az erős felindulásból elkövetett emberöléssel vádolt férfi szerint már nem először támadt késsel anyjára az apja.

A cselekmény végeztével a férfi elküldte az anyját a szomszédba, hogy hívja ki a mentőket, ő pedig folyamatosan megkísérelte újraéleszteni az apját, azonban ez nem járt sikerrel, mivel a tüdőket és a szívet is sértő szúrások következtében elhalálozott. B. Krisztiánt tavaly novemberben négy év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék erős felindulásból elkövetett emberölés miatt. A fellebbviteli főügyészség a büntetés helybenhagyását kérte míg a védelem fellebbezett az ítélet ellen.

A szóvivő elmondta még, hogy B. Krisztián beismerte tettét az eljárás során. A férfi azt mondta, hogy neki az anyja és a testvére is megbocsátott, és bármennyire is szeretné nem tudja meg nem történtté tenni a történteket, s visszahozni az apját. Hozzátette, szeretne normális életet élni a történtek után.

A Debreceni Ítélőtábla végül jogos védelmi helyzetként értékelte a történteket, és felmentette B. Krisztiánt az erős felindulásból elkövetett emberölés vádja alól. Mivel a bűnösség kérdésében ellentétes döntést hozott az ítélőtábla, megnyílt a harmadfokú eljárás lehetősége. Az ügyészség fellebbezett a felmentő ítélet miatt, így az ügy a Kúrián folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik