Belföld

Menczer Tamás szerint a külügynek a Fidesz-tagtól vett krumpli is védte a munkahelyeket

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Az államtitkár stílusa most sem fog tetszeni Vadai Ágnesnek.

Vadai Ágnes (DK) írásbeli választ igénylő kérdést tett fel Szijjártó Péternek arról, hogy a külügyminiszternek tényleg eszébe sem jutott, hogy a „valóban a bajba jutott gazdáktól kellene beszerezni a krumplit meg az almát?”. Menczer Tamás államtitkár korábban azt mondta, a tárca a bajba jutott szabolcsi gazdáktól vásárolt terményeket adott ajándékba a dolgozóinak.

Később kiderült, az almát és krumplit Rácz Imre Istvántól szerezték be, aki valóban szabolcsi. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos  Szövetségének megyei elnöke, nem mellesleg húsz éve Fidesz-tag.
Hogy Szijjártó Péter elgondolkodott-e ezen, soha nem tudjuk meg.

Főnöke helyett Menczer Tamás reagált. Az ő stílusát a DK politikusa kérdésében kioktatónak nevezte, amit azzal magyarázott, hogy az államtitkár a közigazgatást vélhetően összekeveri a sportközvetítéssel. Az államtitkár erre úgy reagált, hogy Vadai Ágnes sértegetéseit a kitüntető figyelem megnyilvánulásának tekinti.

Válaszának némiképpen értékelhetőbb része, hogy szerinte a régi Fidesz-tagtól megvett almával, krumplival a tárca a munkahelyeket védte, ez volt tavaly a gazdaságvédelmi intézkedések legfőbb célja. Mivel a szaktárca dolgozói karácsonyi ajándékcsomagként kapták a terményt, így az államtitkár könnyen el is jutott oda, hogy ebben az ünnepi időszakban, 2020 decemberében a hivatalos adatok szerint 4,5 millió volt a foglalkoztatottak száma, és ez a szám megegyezik a koronovírus-járvány előttivel.

Az államtitkár érdemben nem válaszolt a valódi kérdésre, annyit írt, hogy most következik a gazdaság újraindítása, a korábban elvett 13. havi nyugdíj visszaépítésével, mert a baloldal jellemzően mindig csak elvett (bért, nyugdíjat) a magyaroktól, míg az Orbán-kormány, az emberekkel összefogva kijavítja a szocialista kormányzások hibáit is.

Kapcsolódó
Kétszázmilliós árbevételt produkáló, majd' 20 éve Fidesz-tag gazdától vett krumplit a külügy
Menczer Tamás korábban arra kérte a baloldalt, ne támadja a tárcát, mert bajba jutott szabolcsi gazdáknak segít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik