Belföld

Közrefogták és torka elvágásával fenyegették a polgárőrt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség azzal a kunadacsi férfival szemben, aki a vád szerint megfenyegette a helyszínt biztosító polgárőrt három családtagjával.

A börtönből nem sokkal korábban szabadult férfinek soha nem volt jogsija, ennek ellenére rendszeresen vezetett Kunadacs területén. Ennek során a közlekedési szabályokat sem tartotta be, s nagy sebességgel ment a lakott területen. A sorozatos szabályszegések miatt a település vezetője gyakoribb járőrszolgálat ellátását kérte a polgárőröktől.

Tavaly április végén a polgárőrök ismét észlelték, hogy a férfi nagy sebességgel közlekedik a községben. Amikor a helyi polgárőr egyesület vezetője erről tudomást szerzett, az akkor már úton lévő körzeti megbízottal egyeztetve, „polgárőrség” feliratú láthatósági mellényben és szolgálati autójával a férfi tanyájára ment azért, hogy az intézkedés során segítséget nyújtson.

Amikor a férfi udvaron tartózkodó apja megtudta, hogy a rendőrség úton van, a kezében lévő seprűvel elkezdte seperni az udvaron lévő friss keréknyomokat. Eközben a házból kijött az elkövető is és a polgárőrhöz lépve közölte, hogy ha még egyszer a tanyájukra megy, akkor elvágja a torkát. Ekkorra az udvaron megjelent a a sofőr további két családtagja, akik körbevették a polgárőrt.

A férfi folyamatosan kiabált és továbbra is a torka elvágásával fenyegette a polgárőrt, akit a többiek eközben egyre szorosabban közrevettek. A polgárőr a férfi és családtagjai együttes, erőszakos fellépése, valamint a fenyegetések hatására nem mert a helyszínen maradni, s végül sikerült a helyszínről elmenekülnie. Az elkövető  a családtagjai segítségével a polgárőrt jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta.

De a férfinak amiatt is felelnie kell, tavaly március végén erősen ittasan megjelent az ismerőse udvarában, ahol a már ott tartózkodó testvérével és az ismerőssel együtt tovább folytatta az italozást. A férfi eközben egy korábbi haragosával folytatott telefonbeszélgetés miatt feldühödött és arcon rúgta a széken ülő házigazdát, akinek emiatt felrepedt a szája. A férfi ezután a rúgás hatása alatt álló, ittas embertől elkezdte követelni az előzőleg neki eladott utánfutóért járó 20 ezer forintját. Amikor az elővette a pénztárcáját, a férfi egy hirtelen mozdulattal kimarkolt belőle 42 ezer forintot és távozott.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, valamint kifosztással vádolja a többszörös visszaesőnek számító férfit, és letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a büntetésből feltételes kedvezménnyel sem szabadulhat. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi és három társa ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik