Belföld

Négy évet kapott egy férfi, aki annyira részeg volt, hogy alkoholmentes sört akart rabolni

Négy év két hónap börtönre ítélte jogerősen a Szolnoki Törvényszék azt a húszas éveiben járó, büntetett előéletű férfit, aki valóságos harcot vívott egy nővel és a férjével egy törökszentmiklósi közért előtt azért, hogy megszerezze a karton alkoholmentes sörüket.

Az asszony a férjével vásárolt az üzletben, melynek végeztével éppen a megvásárolt árucikkeket pakolta a kerékpárja kosarába a bolt előtti biciklitárolónál. Ekkor odalépett hozzájuk a fiatalember és beszélgetni kezdett velük, majd egy hirtelen mozdulattal kikapta a nő kosarából a karton alkoholmentes dobozos sört, és megpróbált elszaladni.

A nő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, utána futott, és megpróbálta visszavenni tőle a söröket. Dulakodni kezdtek, majd mindketten a földre estek. A fiatal ekkor kivett a 24-es kartonból egy sört, s többször is megütötte vele a nőt, majd amikor látta, hogy az asszony nem hagyja magát és többen is a segítségére indulnak, a kezében lévő sörösdobozzal elfutott.

Később azonban visszament, és látva, hogy a nő férje éppen a biciklijére próbálja felrakni a megmaradt sörökett, újra próbálkozott. Ismét megragadta a kartont, de ezúttal sem járt sikerrel. Ezúttal a férj nem engedte, hogy elvigyen akár egyetlen dobozt is. Ezt látva, végül feladta a hiábavaló küzdelmet és elfutott.

Tóvizi Ádám, a Szolnoki Törvényszék sajtósa lapunknak elmondta még, hogy a férfi ittas volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Vallomásában azt mondta, hogy reggel óta italozott, és azért ment a bolthoz, hogy további alkoholt szerezzen, de mire az üzlethez ért, már annyira részeg volt, hogy nem tudta, mit cselekszik

– mondta Tóvizi, hozzátéve, hogy az ügy elbírálása szempontjából nem bírt jelentőséggel az, hogy a férfi tudta-e , hogy hogy alkoholmentes sörért küzdött ennyire. A pórul járt rabló csak részben ismerte el a bűnösségét a büntetőeljárás során. Azt tagadta, hogy megütötte vagy taszigálta volna a nőt. Elmondása szerint az asszony ráesett, és inkább a nő bántalmazta őt. A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság korábbi döntését, és jogerősen is 4 év 2 hónapra ítélte a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik