Belföld

Valentin-napkor tudta meg a szabadszállási nő, hogy egy szélhámos udvarolt neki

Egy 58 éves szabadszállási nő megismerkedett a társkeresőn egy pár évvel fiatalabb zalaegerszegi férfival. Bensőséges kapcsolat alakult ki közöttük, és személyes találkozót beszéltek meg február 12-ére. A férfi elment a nő szabadszállási otthonába, hogy együtt töltsék a hétvégét.

Időközben a férfi autóvásárlás címén kölcsönt kért a nőtől, aki adott is neki 300 ezer forintot. A férfi ezt úgy „hálálta meg”, hogy további 100 ezret is ellopott az asszonytól, és Valentin-nap reggelén távozott.

Az asszony másnap feljelentést tett a rendőrségen. Szerencsére az asszony a hétvége alatt lefényképezte a férfit, és ezt a képet átadta a nyomozóknak, akik ennek segítségével pár nap alatt beazonosították a szélhámos udvarlót. A kunszentmiklósi rendőrök február 17-én csalás és lopás elkövetének gyanúja miatt hallgatták ki az 52 éves zalaegerszegi lakost.

A férfi beismerő vallomást tett, és kihallgatása során azt is bevallotta, hogy a megszerzett pénz nagy részét szinte azonnal elkaszinózta. A jelenleg szabadlábon védekező férfinak nem ez volt az első átverése, a gyanú szerint már korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik