Belföld

Megkötözte, összeverte, kirabolta 82 éves korábbi munkaadóját egy segédmunkás

Bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű 43 éves férfival szemben.

Az elkövető néhány héttel korábban segédmunkásként dolgozott az  egyedül élő 82 éves gyöngyöspatai asszonynál, ezért tudta, hogy hol tartja a pénzt. Az egyik tavaly novemberi napon a nyitott ajtón beosont a nő házába. A szobában rátámadt az ágyán ülő asszonyra, majd ököllel ütni kezdte és egy hőálló festéket tartalmazó palackból is az arcába fújt.

Végül megkötözte idős áldozatát, majd az általa ismert rejtekhelyen kezdett kutatni az asszony pénze után. Mialatt a rabló ezzel volt elfoglalva az asszonynak sikerült kiszabadítania magát, így fel tudott menekülni a padlásra, ahol elrejtőzött. Az elkövető 6 ezer 200 forint értékű zsákmánnyal távozott a házból. A nő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat és hámsérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség nyolc és fél év fegyházat kért a férfira arra az esetre, már az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyalásról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik