Belföld

Tíz év fegyházat kértek a tizenkét évvel ezelőtti leányvári gyilkosság vádlottjára

police.hu
police.hu

Tizenkét év után emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki 2009 január elsején halálra vert egy 83 éves asszonyt a leányvári otthonában.

Dr. Borbély Veronika, Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség tíz év fegyházat, és tíz év közügyektől eltiltást kért az emberöléssel vádolt férfire arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A  nyugdíjas nő és a támadója, L. László ismerték egymást, mivel a férfi az asszony unokájának a barátja volt és több alkalommal is együtt italoztak a házában. Az ittas férfi 2009 január 1-én, kora délután, elment az asszony leányvári otthonába, mert azt remélte, hogy ott van a barátja. A férfi és az asszony egy ideig várakoztak, miközben a férfi még több alkoholt ivott. Mivel az unoka nem jelent meg, ezért asz asszony felszólította a férfit, hogy most már hagyja el az otthonát.

L. László elindult kifelé a házból, miközben a nő többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. A férfi indulatos lett az asszony kijelentései miatt, és az előszobában fellökte a nőt, majd többször is bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, és rátérdelt a mellkasára. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának.

A férfi kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, sőt a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Később azonban részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az asszony unokáját akarta megvárni ittasan a nő házában, aki itallal és kávéval kínálta őt. A beszélgetés során azonban összeszólalkoztak, és emiatt bántalmazta az asszonyt, majd a házat bezárva véres ruhában távozott. Az ügyészség tíz éve fegyházat kért L. Lászlóra arra az esetre, ha az előkészületi ülésen is beismeri a tettét, és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik