Belföld

Fellázadt a börtönben a móri bankrabló

MTI / Marjai János
MTI / Marjai János

Elege lett a járvány miatti szigorításokból, ezért fellázadt a börtönben a móri mészárlás miatt elítélt Weiszdorn Róbert – írja  a Blikk.

A Kozma utcai büntetésvégrehajtási intézet egyik leghírhedtebb lakójánál akkor telt be a pohár, amikor az intézet vezetője közölte a rabokkal, hogy a pandémia végéig az udvarnak már csak egy kis részét használhatják.

Weiszdorn nehezményezte a döntést, ezért fogta magát és látványosan körbesétált az egész udvaron, érintve az elzárt területet is. Tettéért  a börtön igazgatója megrovással büntette.

„A rácsok mögött töltött évek során egyfajta küldetéstudat alakult ki benne, meggyőződése, hogy ki kell állnia a többiekért is” –mondta a lapnak az elítélt ügyvédje, dr. Lichy József.

A 2002. májusi, nyolc halálos áldozatot követelő móri mészárlás példa nélküli  a magyar kriminalisztika történetében. Weiszdorn – aki szerint a gyilkosságokat a bűntársa követte el – életfogytig tartó büntetést kapott azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva bocsátható szabadon feltételesen.

Kapcsolódó
„A mai eszemmel lelőném a bűntársamat” – mondta a móri mészáros
Weiszdorn Róbert tudja, hogy megbocsáthatatlan dolgot követett el. Ennek ellenére kitartanak mellette a hozzátartozói és a barátai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik