Belföld

Álnéven írt Index-cikk utalt először arra, hogy nem teljesült Rogán Barbaráék földvásárlása

Szeredy Dani álnéven jelent meg egy írás az Indexen február 3-án. Ez volt az első olyan cikk, amelyik arra utalt, hogy Rogán Barbara és családja földvásárlása mégsem teljesült – írja a 444.

Miután több lap beszámolt róla, hogy Rogán Antal kabinetminiszter új felesége és családja az esküvő előtt 1,6 milliárd forintos földvásárlásról írt alá adásvételi szerződést, az Index cikke megjegyezte, hogy a földhivatali nyilvántartásban még nem látszanak Rogán Barbaráék földvásárlásai. A cikkben szerepelt az is, hogy „az Index banki információi szerint még a banki tárgyalások sem zárultak le, az egyeztetések folyamatosan zajlanak.”

„Szeredy Dani” a cikket így zárta:

Az Index az ellentmondások feloldása érdekében megkereste Rogán Antalt is, aki azonban lapunknak sem nyilatkozott. A miniszter környezetéből úgy értesültünk, hogy a politikus a felesége és magánélete védelme miatt nem kívánt most megszólalni. Forrásaink azt is hozzátették: Rogán Antal a közelgő kampányidőszak miatt a jövőben is számít hasonló támadásokra.

A 444 megkérdezte Fekete-Szalóky Zoltán megbízott főszerkesztőt, hogy ki írta a cikket, de ő csak annyit mondott, hogy „ez egy nicknév, a mögötte álló szerző nem akarja felfedni magát.” Annyit azért elárult, hogy főszerkesztőként ő élesítette a cikket, és hogy nem külsősről, hanem a szerkesztőség egyik tagjáról van szó. Hozzátette, nicknevek az Index korábbi időszakában is előfordultak, de a 444 szerint nem exkluzív politikai hírek esetében. Ez egyébként sem jellemző gyakorlat, ebben az esetben pedig különösen érdekes, hogy a nevét nem vállaló szerző majdnem tíz napra előre megjósolta az ügy kimenetelét. Rogán Antal ugyanis csak február 12-én közölte, hogy a szerződés nem teljesült, vagyis a felesége és családja nem vették meg a hatalmas északkelet-magyarországi földterületeket, amiknek a megvásárlására szerződést kötött, amely alapján a Budapest Bank kölcsönét vették volna igénybe a földvásárláshoz.

„Szeredy Daninak” ráadásul nem ez volt az első ilyen írása, a 444.hu szerint ő számolt be arról, hogy „milliós nagyságrendben vehet orosz vakcinát Magyarország”, és hogy „pénzmegvonással fenyegeti a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik