Belföld

Puskát fogott a vadászra az orvvadász, aztán úgy elszaladt, hogy elhagyta a fegyvert

police.hu
police.hu
Mesél a jánoshalmai erdő.

A jánoshalmai rengetegben a helyi erdész 2020. szeptember hetedikén kora reggel cserkelni indult egy vendégvadásszal.

Az erdőben nesztelen sétálva, vadat lesve váratlanul egy szintén fegyveres és szintén nesztelen ismeretlennel találkoztak szembe, akiről az erdész, ki foglalkozását tekintve hivatásos vadász, rögvest tudta, hogy orvvadász lehet.

Az idegen nem volt rest, s a nála lévő, hangtompítóval felszerelt puskát csőre töltötte, és üstöllést a vadászokra fogta. Mindkettejüket megfenyegette, majd felszólította őket, menjenek a dolgukra.

Eztán hátrálni kezdett, majd elszaladt, de annyira, hogy a hangtompítós fegyvert menekülés közben behajította a susogó cserjésbe.

A vadász persze futott a rendőrségre. Bejelentése nyomán a rendőrök az orvvadász után eredtek, néhány napon belül beazonosították, lakásán elfogták, majd gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A jánoshalmi illetőségű gyanúsítottól először az erdőben viselt ruházatát foglalták le, később előkerült az illatos avarban pihenő puska is, amelyről a szemfüles szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, és emberi élet kioltására alkalmas.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a kiskunhalasi nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre, ahogy azt megírta a rendőrségi honlap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik