Belföld

Balesetek, kidőlt fák, vezetékszakadás – reggelig csaknem száz káresethez riasztották a tűzoltókat

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Máthé Zoltán
Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Máthé Zoltán

A havazás és az erős szél miatt éjféltől csütörtök reggelig csaknem száz káresethez riasztották országosan a tűzoltókat – írja a Katasztrófavédelem közleményében. Jellemzően letört ágak, kidőlt fák okoztak kisebb fennakadásokat, illetve több esetben árokba csúszott, elakadt járművek műszaki mentésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Nógrád megye négy településén vezetékszakadás miatt 2500 fogyasztási helyen szünetel, vagy akadozik az áramszolgáltatás, ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is voltak szolgáltatáskimaradások.

A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is havazásra, ónos esőre, helyenként hófúvásra, erős szélre kell készülni, a meteorológiai szolgálat több megyére másodfokú riasztást adott ki.

A Katasztrófavédelem azt kéri, hogy mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról és aki teheti, ónos eső, havazás, vagy hófúvás miatt érvényben lévő másodfokú, narancs riasztás ideje alatt ne induljon útnak.

Az M0-son négyes karambol történt

Balesetek miatt több gyorsforgalmi úton is torlódás várható csütörtök reggel, az M0-son négyes karambol lassítja a közlekedést Törökbálintnál. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os kilométernél, Törökbálint térségében egy nyerges vontató, egy teherautó, egy kistehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani.

Az Útinform tájékoztatása szerint több jármű ütközött össze az M3-as autópályán is, Budapest felé a 69-es kilométernél, a Gyöngyös-Nyugat csomópontnál. Egy sávon araszol a forgalom, nagy a torlódás. Ugyancsak Budapest felé, Polgár térségében, a 171-es kilométernél két kamion és egy rendőrautó szenvedett balesetet, ott a külső sávot zárták le.

Az M4-es autóúton, a főváros felé vezető oldalon egy autó szalagkorlátnak ütközött Üllőnél, a 25-ös kilométernél, itt szintén sávlezárásra kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik