Belföld

Letöltendőt kértek tizenegy komáromi drogdílerre

police.hu
police.hu

Tizenegy díler ellen emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség által közölt vádirat lényege szerint egy egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel abban állapodott meg 2018 tavaszán, hogy ő finanszírozza amfetamin-beszerzését, az alkalmazott pedig megveszi a drogot, majd eladja, a hasznon pedig megosztoznak.

Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018 áprilisától 2019 márciusáig kábítószer értékesítéséből 1,1 millió forintra tett szert.

Később további férfiak is bekapcsolódtak az értékesítésbe, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre. Az egyik férfi élettársa többször is jelen volt a kábítószerek átadásánál, részt vett az értékesítésben is, fogadta a telefonhívásokat, közvetítette a megrendeléseket és az anyagi követeléseket is adminisztrálta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetség nyolc tagjára fegyházbüntetést, három férfira pedig börtönbüntetés kért, tíz vádlottal szemben ezen felül vagyonelkobzást is indítványozott. Az egyik férfi két évvel ezelőtt bódult állapotban vezetett Dorogon, ezért vele szemben járművezetéstől eltiltást is indítványozott az ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik