Belföld

Börtönt kértek a háromgyermekes anyát hónapokon át követő és zaklató férfire

Minősített zaklatás miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki hónapokon át követte, mocskolta és zaklatta a volt barátnőjét. A börtönből feltételesen szabadult férfi többször is felhívta az exét és őt valamint a gyermekeit is azzal fenyegette, hogy megöli.

A férfi évekkel korábban néhány hónapos kapcsolatban állt a nővel, azonban a kapcsolatuk megszakadt, és közel hat évig is nem találkoztak. 2016 végétől a férfi zaklatni kezdte a nőt, amely miatt a bíróság szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az egyik tavaly májusi napon a férfi észrevette a nőt egy dunaújvárosi menetrend szerinti autóbuszon.

Amikor leszálltak a végállomáson a férfi követni kezdte a nőt, közben trágár kifejezésekkel illette és a gyermekei elvételével fenyegette. A férfi tavaly június 3-án ismét követte a nőt, közben a nő és gyermekei megölésével, bántalmazásával fenyegette. A nő bemenekült egy épületbe és onnan értesítette a rendőrséget. A férfi három nappal később 13 alkalommal hívta fel a nőt egy kölcsönkapott telefonról. A nő alkalommal felvette a készüléket, azonban a férfi becsmérlő kifejezései után blokkolta a hívásait.

Másfél héttel később az egyik pénzintézetig követte a férfi a nőt és a három kiskorú gyermekét, közben kiabált vele és ökölbeszorított kézzel felé lépett. A nő legidősebb kiskorú gyermeke az édesanyja védelmére kelt és arcon ütötte a férfit. A férfi ekkor meg akarta ütni a gyermeket, de a nő közéjük lépett. A férfi ekkor megöléssel fenyegette a nőt és a gyermekeit is. A nő ezt követően értesítette a rendőrséget.

A férfi a korábban zaklatás miatt kiszabott büntetésből való feltételes szabadságra bocsátása hatálya alatt követte el bűncselekményeket. Az ügyészség letöltendőt kért rá azzal, hogy tartsák fenn a letartóztatását, és feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik