Belföld

Börtönben marad az a külföldi férfi, aki azért ölt a belvárosban, mert rossz napja volt

police.hu
police.hu

Két hónappal meghosszabbították annak a brit-amerikai-magyar állampolgárnak a letartóztatását, aki egy évvel ezelőtt leszúrt egy francia férfit Budapest belvárosában.
A 26 éves férfi az V. kerület, Ferenczy István utcában – minden előzmény nélkül – egy késsel mellkason szúrta a születésnapját hazánkban ünneplő francia férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a sérüléseibe.

A férfi beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során, a tettét pedig azzal indokolta, hogy „rossz napja volt ”. Elmondása szerint bipoláris zavarban szenved és az Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik.

A férfi büntetlen előéletű, azonban a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy a kóros elmeállapot állhat fenn az indokolatlan agressziója mögött.

A Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája ezzel egyetértett, és meghosszabbította a kényszerintézkedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik