Belföld

Kovács Zoltán szerint a Klubrádió ügye azt mutatja, hogy Magyarország jogállam

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

Kovács Zoltán az About Hungary oldalon fejtette ki gondolatait a Klubrádió ügye kapcsán – szúrta ki a hvg.hu. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint „a Klubrádió súlyos szabálysértéseket követett el, nem egyszer, nem kétszer, hanem hatszor sértette meg az alapszabályokat”. Kovács megjegyezte, hogy a Klubrádió korábban egyetlen alkalommal sem fellebbezett Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozataival szemben, elfogadta azokat.

Kovács szerint a rádió frekvenciájának felfüggesztése mögött sokan a kormányt és Orbán Viktort látják, pedig a kormánynak nincs sem joga, sem akarata a beavatkozni a piaci szereplők, a médiahatóság és a bíróság vitáiba.

Azt hiszem, ezt egyesek jogállamiságnak hívják

– írja Kovács, aki azt nem említette, hogy az NMHH Médiatanácsának csak fideszes tagjai vannak.

A bíróság egyébként azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor. Arató András a Klubrádió tulajdonosa szerint ezt a két bírság a gyakorlatban annyit jelentett, hogy két alkalommal késve adták le a jelentést a belső tartalmaikról.

A dolog olyan súlyú volt, hogy a bírság mértéke 30 ezer forint volt. Nem tudom, van-e olyan médium, ami egy 30 ezer forintos bírságért elmenne a bíróságra, az első megjelenés már többe kerül

– mondta Arató.

Klubrádió-vezér: Ha kell, az Európai Unió Bíróságáig megyünk
A Fővárosi Törvényszék ítélete alapján február 14-én elhallgat a Klubrádió, és kényszerből kizárólag internetrádióként működik tovább. Ám lehet, hogy csak ideiglenes lesz a váltás, két frekvencia is nyitva állhat az utolsó kormánykritikus rádió előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik