Belföld

Dühében belőtt a fuvaros utasterébe egy férfi, amiért félig a járdára állt

Vádat emelt az Érdi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a vád szerint fegyverrel akart pontot tenni egy parkolási vitára. A Pest megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy egyik szereplője Érden egy üzlet előtt parkolt kisteherautójával és annak rakterében pakolt. Az autóval azonban úgy állt meg, hogy a járda egy részét is elfoglalta.

Az ittas elkövető éppen arra sétált és hangosan sérelmezni kezdte, hogy a teherautó részben a járdán áll. Emiatt szóváltás is kialakult ki közöttük. Miután az ittas és hangoskodó férfi megindult a jármű belseje felé, a másik férfi őt el is lökte, majd beült a volán mögé és beljebb tolatott az üzlet bejáratához, hogy tovább folytassa a rakodást.

Ekkor az elkövető a vezető oldali ablakhoz lépett, elővette a valódi lőfegyverhez megtévesztően hasonlító riasztófegyverét és mintegy hetven centiméterre az autót vezető férfi fejétől belőtt vele az utastérbe. A sofőr nem sérült meg, de megijedt a lövéstől nagy gázzal gyorsítva elhajtott. A rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt, aki ellen fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat az Érdi Járási Ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik