Belföld

Budapesti bankos segítette a bűnszervezetet – videó

police.hu
police.hu
Több mint 80 milliós kárt okoztak. Többen szabadlábon védekeznek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írja, a banda után akkor kezdtek el nyomozni, amikor egy budapesti nő tavaly tavasszal döbbenten látta, hogy 62 millió forintját – tudta és  beleegyezése nélkül – elutalták egy számára ismeretlen számlára.

A csalókat sorra azonosították. Kiderült, hogy K. Györgyné és az élettársa, B. Sándor vette rá V. Gergő banki ügyintézőt, hogy a nő számlájához biztosítson nekik netbankos hozzáférést. A 62 milliót egy stróman bankszámlájára utalták, a pénzt felvették. A párosnak H. János és F. László gondoskodott strómanokról – többnyire nehéz sorsú emberekről –, és a bankszámláról, ahová a jogosulatlanul megszerzett pénzt átutalhatták.

A banki ügyintézőt már májusában, K. Györgynét júliusban fogták el. A szökésben lévő B. Sándor ellen elfogatóparancsot adtak ki, ő decemberben feladta magát a rendőrségen. A páros használatában lévő autók átkutatásakor mintegy 54 millió forintot és 1 millió forintot érő ékszert találtak. A pénzt, az ékszereket és az autókat a kár megtérítése érdekében lefoglalták, illetve zár alá vettek egy ingatlant is.

A nyomozás közben derült ki, hogy hasonló módszerrel, szintén V. Gergő közreműködésével egy fővárosi banknál négy alkalommal strómanok nevére igényeltek 18 millió forint hitelt, amihez a gyanú szerint H. Miklós állított ki jövedelem-igazolásokat és hamis bankszámlakivonatokat. Őt február 2-án fogták el.

A 25 éves V. Gergőt, a 47 éves K. Györgynét és a 38 éves B. Sándort az 58 éves H. Jánost, a 28 éves H. Miklóst és az 58 éves F. Lászlót, illetve a fővárosi banknál igényelt hiteleket felvevő négy férfit kihallgatták. K. Györgyné bűnügyi felügyelet alatt áll, társa B. Sándor letartóztatásban van, társaik szabadlábon védekeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik