Belföld

A kecskeméti focicsapat tulajdonosáé lett a balatonboglári kemping

Google Street View
Google Street View

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverése, ahol egymilliárd-tizenhatmillió forintért vitte el egy ismeretlen licitáló az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által eladásra meghirdetett balatonszemesi Hattyú kempinget – írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint kevés ennél jobb elhelyezkedésű ingatlan van a Balatonnál. Valóban közvetlenül a vízparton fekszik, a kerítésétől 11 lépés után már a Balaton következik. Nem egy drága kempingről van szó, egy lakókocsis parcella mintegy négyezer forintba kerül egy éjszakára, azonban az eladás után nem lesz kötelező megtartani a kemping funkciót. Az Mfor szerint egy újabb luxus apartmanház felhúzásával vélhetően gyorsabban megtérülhet a befektetés.

A balatonszemesi kemping eladásával a Bahartnak már nem maradt több kempingje, hiszen szintén egymilliárd forint körüli összegért tavaly novemberben eladták a balatonboglári Sellő kempinget is. A balatonboglári kempinget a Terebezd Trade Kft. vásárolta meg, míg a balatonszemesi kemping esetében az eredmény hirdetése folyamatban van.

A lap szerint a Terebezd Trade Kft. tavaly novemberben licitált a boglári kempingre és szerezte meg, amikor még az agráriumban érdekelt Claessens Group része volt, decemberben viszont a kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. lett a Terebezd tulajdonosa. A VAAB-INMO maga egy pici cég, hiszen tízmillió forintos forgalma volt 2019-ben, tulajdonosai Horváth Aliz és Kovács András 50-50 százalékos arányban. Van azonban egy nagyobbacska építőipari cégük is, a Horváth Építőmester Zrt., amely a harmadosztályban szereplő kecskeméti focicsapat tulajdonosa.

A Horváth Építőmester Zrt. újítja fel például a Lakitelek Népfőiskola épületét, a népfőiskolát pedig Lezsák Sándor MDF-es, majd fideszes képviselő alapította. Mostanában főleg Tiszakécskén aktívak, ahol például közösségi házat, tanuszodát építenek, utóbbit 929 millió forintért állami megrendelésre.

Kapcsolódó
„Hazugság, hogy a csődtől mentette meg az állam a balatoni hajózási társaságot”
Széchenyi István megfordul a sírjában – mondja a Bahart volt vezérigazgatója, miután a balatoni települések már csak távolról szemlélhetik, ahogy eddigi befektetésük a nullával lesz egyenlő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik