Belföld

Hátba szúrta az apját egy fiú, hogy megóvja az anyját – megszületett az ítélet

Próbára bocsátotta a Budapest Környéki Törvényszék azt az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt fiút, aki két és fél évvel ezelőtt hátba szúrta az apját, mert meg szerette volna óvni az édesanyját.

Az ominózus nap hangos szóváltás alakult ki a szülők között, amelyet dulakodás követett. A fiú édesapja megcsavarta a felesége karját, majd ököllel beleütött a szekrénybe. Miután az ütés során a keze lecsúszott, hozzáért a felesége szájához, akinek így kisebb sérülést okozott.

A fiú attól tartott, hogy ittas édesapja bántalmazni fogja az édesanyját, ezért a szobában lévő asztalról felvett egy bicskát, és hátba szúrta az édesapját. Felfokozott indulati állapotában ezt a családfő nem észlelte és tovább veszekedett a feleségével. A szóváltásnak a rendőrök helyszínre érkezése vetett véget, akiket a fiú még a szúrást megelőzően értesített.

Tekintettel a cselekmény eszközére, a szúrás erejére és a támadott testtájékra, a fiatal akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna az apjának. A bíróság végül testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az anyját védő fiút, és egy év próbára bocsátotta, azzal, hogy kirendelt mellé egy pártfogót a büntetés időtartamára. Az ügyész, a fiú és védője is három nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezésre, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik