Belföld

Három évet kapott a barátja halálát okozó próbaidős rendőr

Három év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék jogerősen azt a próbaidős rendőrt, aki ittasan egy idegen gépjárművel okozott halálos balesetet Sárospatakon. A vádlott és a későbbi áldozat barátok voltak.

Az ominózus este együtt italoztak, majd az elkövető engedély nélkül magához vette a barátja apja autójának slusszkulcsát, mindketten beültek a gépkocsiba, és elindultak Sárospatak belvárosa felé. A sofőr azonban megengedettnél sokkal gyorsabban ment. Az egyik kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának csapódtak. A barátja a helyszínen belehalt sérüléseibe, a sofőr pedig  a baleset következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság halált okozó ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt három év börtönre, három év közúti vezetéstől eltiltásra és három év közügyektől eltiltásra ítélte a vétkes sofőrt. A bíróság ítéletével szemben az ügyész a büntetés súlyosítása, a vádlott és védője részben a férfi felmentése, részben a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Miskolci Törvényszék szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, alaposan feltárta a büntetés kiszabása során értékelendő enyhítő és súlyosító körülményeket, a kiszabott büntetés neme és mértéke is helyes, ezért a büntetés megváltoztatására nem kerülhetett sor. A törvényszék ítélete értelmében az elkövető a büntetés fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik