Belföld

Eljárás indul az este 8 után futó Dúró Dóra ellen

Csanádi Márton / 24.hu
Csanádi Márton / 24.hu
A Mi Hazánk politikusa saját magát jelentette fel, amiért megszegte a kijárási tilalmat.

Rendőrségi eljárás indult Dúró Dóra elen. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, figyelemfelhívó tiltakozásként, este 8 óra után ment el futni, majd fel is jelentette saját magát, mert szándékosan megsértette a kijárási korlátozást. Korábban azt mondta, pártja engedetlenségi mozgalmának keretében ment el futni, mert észszerűtlennek tartja, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit.

Kapcsolódó
Szándékosan megszegte a kijárási tilalmat, feljelenti magát Dúró Dóra
A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese ésszerűtlennek tartja, hogy este 8 után nem lehet kimenni futni.

Az ORFK az Azonnalival közölte, szabálysértési ügyben bárki tehet feljelentést, de képviselők, egyéb, közjogi tisztséget betöltő személyek ellen csak akkor indítják meg az eljárást, ha lemondanak a mentelmi jogukról, vagy a parlament megfosztja őket attól.

Mivel Dúró Dóra független képviselő korábban lemondott erről, így a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon megindítják az eljárást a védelmi intézkedések megszegése ügyében. Ha a rendőrség tisztázta a tényállást, a képviselő meghallgatása nélkül is dönthet a rendőrség.

Dúró Dóra az Azonnalinak azt mondta, ő is értesült az eljárás megindításáról, arra hamarosan Facebook-posztban reagál.  Néhány napja feljelentette magát Szabadi István, a Mi Hazánk pártigazgatója is, aki az észszerűtlen lezárások ellen úgy tiltakozott, hogy elment este 8 óra után horgászni.

A politikus a kormány kettős mércéjének nevzet, hogy a vadászok vadkárenyhítés címén szabadon vadászhatnak éjszaka is a korlátozások ellenére, míg a horgászoknak nem biztosítják az éjszakai kimenőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik