Belföld

Súlyos sérüléseket szenvedett két bádogos, amikor lezuhant a targonca kosarával

police.hu
police.hu

Beismerő vallomást tett az a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsított 48 éves férfi, akinek a felelőtlensége miatt súlyos sérüléseket szenvedett két bádogos egy évvel ezelőtt egy balmazújvárosi tanyán.

A férfi megbízást adott a bádogosoknak a tanyán lévő hangár vízelvezető csatornájának elkészítésére. A férfiak a megbeszéltek szerint meg is jelentek a megbízójuknál, aki azt a javaslatot tette, hogy a gördülékenyebb és gyorsabb munkavégzés érdekében egy targoncával felemeli őket a hangár tetejéig.

police.hu

Fogtak egy fém kosarat, azt minden rögzítés nélkül feltették a targonca villájára, majd a két férfi beleállt, a megbízójuk pedig közel négy méter magasra emelte őket a géppel. Kis idő elteltével azonban a kosár lecsúszott a villáról, és a két férfival együtt a földre zuhant. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök később gyanúsítottként hallgatták ki a munkaadót, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást, és már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik