Belföld

Kocsiját hátrahagyva menekült a negyedmilliárd forintnyi drogügylet szervezője

police.hu
police.hu

Drogügylet lebonyolítása közben fogtak el pár nappal ezelőtt két drogkereskedőt Budapesten, egy XIII. kerületi társasház mélygarázsában. A KR NNI nyomozói 22 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le a két férfitól.

A széleskörű nyomozás eredményeképpen a rendőrök felderítették a többi – szintén eladásra szánt – kábítószer deponálására szolgáló járművet, illetve tárolóhelyet. Innen további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak. A két férfitól összesen 24 millió forint értékű eurót is lefoglaltak a nyomozók.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű hazai drogfogása. A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, a 33 éves Grubacs Igor, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült.

police.hu

Az ő elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel. A  kézre kerítésére január 29-én az esti órákban Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontak össze. A férfi a szökéshez használt autóját hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki vele szemben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azt kéri, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon a korozes@nni.police.hu e-mail-címre, hívja a 06-1-432-7333 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik