Belföld

14 éves lányt akartak becibálni a debreceni vasútállomás mosdójába

police.hu
police.hu

Megpróbáltak berángatni egy 14 éves lányt a debreceni vasútállomás mosdójába. A debreceni rendőrök a hajdúhadházi kollégáikkal együtt fogták el a 61 éves támadót.

Az egyik általános iskola igazgatója tett bejelentést szerda délután arról, hogy megtámadták az egyik tanulójukat a csapókerti vasútállomáson. A 14 éves lány elmondta, hogy egy idősebb férfi megragadta a karját a peronon, és be akarta rángatni őt egy mosdóba. A fiatal ekkor megharapta támadója kezét és így ki tudott szabadulni a szorításából, majd futásnak eredt. Az iskolájába visszaérve azonnal elmesélte a történteket a tanárainak.

A rendőrök nagy erőkkel a támadó keresésébe kezdtek és a gyors adatgyűjtésnek köszönhetően megtudták, hogy a férfi egy Hajdúhadház irányába tartó vonatra szállt fel. A debreceni egyenruhások azonnal értesítették hajdúhadházi kollégáikat, akik már az állomáson várták a feltételezett elkövetőt, ahol elfogták, majd  bevitték a főkapitányságra.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vette a 61 éves férfit, és 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást vele szemben, egyúttal kezdeményezte a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik