Belföld

Életfogytiglant kértek a tiszakécskei munkásszállót felgyújtó férfira

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Minősített emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki 2019 október közepén felgyújtotta éjszaka a tiszakécskei munkásszállót, hogy megölje a szállóban alvó tulajdonost.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2019 szeptemberétől lakott a szállón. Itt lakott a férfi barátnője, valamint az egyik emeleti lakrészben élt a szálló tulajdonosa is a családjával. A férfi kisebb munkákat is elvégzett a tulajdonos részére. A beszélgetéseik alapján azonban a férfi azt gondolta, hogy a tulaj bele akar szólni az életébe, ezért megharagudott rá.

Ezért elhatározta, hogy úgy végez vele, hogy felgyújtja a szállót. Vett két flakon körömlakklemosó folyadékot, amiről tudta, hogy tűz- é robbanásveszélyes. Az ominózus este kikísérte a buszmegállóba a dolgozni induló barátnőjét, majd összepakolta a szállóban lévő dolgait. Miután a szállóvendégek elaludtak, éjfél után az egyik szobában az egyik flakon körömlakklemosót az ágyra öntötte, végigfolyatta a bejárati ajtóig, majd öngyújtóval meggyújtotta.

A férfi a másik flakon tartalmát a közös konyhában lévő étkező- és billiárdasztalra öntötte és az is meggyújtotta. Azt is tudta, hogy a konyhában van két PB gázpalack, amiket így akart felrobbantani. Az elkövető – mielőtt még a körömlakklemosót szétöntötte volna – az emeleti folyosón lévő poroltó készülékeket is elrejtette, hogy megnehezítse a tűz oltását.

Bár a férfi tudta, hogy az emeleti szobákban a tulajon kívül több más személy is alszik, elhagyta az épületet a holmijával együtt. A szobában a tűz elharapózott és átterjedt más szobák tetőszerkezetére, míg a konyhában a tűz elhamvadt.

A tűz áramkimaradást okozott, ami miatt az egyik lakó észrevette a tüzet, riasztotta a többi lakót és nekikezdtek az oltásnak. A telefonon értesített tűzoltók pedig gyorsan megfékezték a tűz tovaterjedését. Ha tüzet nem oltották volna el időben, úgy a terjedő lángok és füst miatt a szállóban alvó személyek meghalhattak volna, amivel az elkövető is tisztában volt. A férfit a rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő férfit a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és közveszélyokozás bűntettével vádolja. A főügyészség életfogytiglant kért rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik