Belföld

Negyedmilliárdos drogfogás Budapesten – fotók, videó

police.hu
police.hu
A nyomozók a három kereskedő közül kettőt elfogtak. Társukat keresik.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor ellen – írja a police.hu.

A két drogkereskedőre akkor csaptak le, amikor egy XIII. kerületi társasház mélygarázsában az egyik kocsiból a másikba pakolták át a sporttáskákba rejtett kábítószert.

Először 44 fél kilós csomagban összesen 22 kiló marihuánát találtak, majd előkerült további 59 kiló marihuána, 220 gramm kokain és két fegyver is.

A két férfitól összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a nyomozók.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint. Ez az elmúlt évek egyik legnagyobb drogfogása. 

A rendőrség szerint a kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, egy 33 éves férfi, aki elmenekült. Elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel, január 29-én este Baranya megyében jelentős rendőri erőt vontak össze.

A férfi a szökéshez használt autóját – amelyet később a rendőrök megtaláltak – hátrahagyta, elrejtőzött a hatóságok elől. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki vele szemben.

Két társát gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, előterjesztést tettek S. Sándor letartóztatásának, K. Krisztián bűnügyi felügyeletének indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik