Belföld koronavírus

Ennyibe kerül a patikákban kapható otthoni koronavírus-gyorsteszt

AFP
AFP

6490 és 7790 forint között kapható a magyar patikákban az első, otthon is használható koronavírus-gyorsteszt, írja a Startlap.

A lap szerint a svájci Biosynex egyszer használatos COVID-19 gyorstesztje hétfőn már több online patika kínálatában is szerepel, igaz, van, ahol még csak előrendelhető, és február 2-ára ígérik a várható beérkezését.

Mint arról korábban beszámoltunk, a svájci Biosynex termékével ujjbegyből vett vérből azonosíthatóak a múltban, tünetekkel vagy azok nélkül lezajlott fertőzések egyaránt. Ezen kívül azoknak is hasznos lehet, akik már megkapták a védőoltást a koronavírus ellen, de szeretnének meggyőződni arról, hogy kialakult a védettségük a fertőzéssel szemben.

A Biosynex Autotest Covid-19 teszt egy úgynevezett immunokromatográfiás teszt, ami az antitestek jelenlétét tudja kimutatni egy csepp ujjbegyvérből. Fontos megjegyezni, hogy mivel a szervezet vírusra adott válaszreakcióját mutatja ki, az éppen kezdődő fertőzést nem jelzi. 

A teszt tartalmazza a vizsgálat elvégzésére alkalmas eszközöket, a teszteléshez az ujjbegyből vett vért és a reagens anyagot kell eljuttatni a tesztkazetta megfelelő részébe. A teszt eredménye tíz perc alatt megvan, a leolvasással legfeljebb húsz percet lehet várni. A pontossága megközelíti a 100 százalékot.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kapcsolódó
Volt-e reális esélye annak, hogy a koronavírusból ne legyen világjárvány?
Ha lett is volna esély arra, hogy az új koronavírus ne tarolja le az egész világot, azt biztosan elszalasztottuk. De hogyan és miért?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik