Belföld

Kapával és késsel támadt a rendőrökre a fiával egy férfi

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két férfi ellen. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság állományában szolgálatot ellátó rendőrök megpróbáltak felkutatni egy Hajdú-Bihar megyei férfit január 30-án este, aki kapcsolatba volt hozható egy bűncselekmény elkövetésével.

Amikor az ingatlanhoz értek, egy ittas férfi kiabálni kezdett és megöléssel fenyegette a rendőröket, miközben egy hozzávetőleg 120 centiméter nyélhosszúságú kapát tartott a kezében. Az egyenruhások többször felszólították a férfit, hogy tegye le a kapát és ne akadályozza az intézkedést, akihez időközben csatlakozott a szintén ittas fia, aki pedig egy 20 centiméter pengehosszúságú kést tartott magánál.

Ezután mindketten megindultak a rendőrök felé és továbbra is megöléssel fenyegették őket. A rendőrök ekkor figyelmeztették az elkövetőket, hogy amennyiben nem hagynak fel a magatartásukkal, lőfegyvert fognak használni velük szemben. A két férfi ennek ellenére még egy ideig támadóan közeledett a folyamatosan hátráló rendőrökhöz, s csak a többszöri felszólítás után vetették alá magukat az intézkedésnek.

A gyanúsítottak tagadták a cselekmény elkövetését és mindketten panaszt jelentettek be a gyanúsítással szemben. A regionális nyomozó ügyészség mindkét férfi őrizetét elrendelte és kezdeményezte a letartóztatásukat. A család másik fia 2020 októberében szintén intézkedő rendőrökre támadt, ő  jelenleg is letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik