Belföld

Gulyás Gergely feljelentést tesz, amiért azt írták róla, hogy miatta válik Koncz Zsófia

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

Büntetőfeljelentést teszek és polgári pert indítok két baloldali propagandalap ellen

közölte Facebookon Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökség vezetője konkretizálja is, hogy az ezalenyeg.hu-ról és a Nyugati Fényről van szó. Előbbi oldalon „a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazza meg, hogy Koncz Zsófia képviselőtársam azért válik, mert velem van viszonya” – írja a miniszter.

Gulyás így folytatta: „Koncz Zsófiát mintegy tíz éve ismerem, kedvelem, az édesapja halála utáni rendkívüli helytállásáért, az őszi időközi választáson elért győzelméért és választókerületét kiválóan szolgáló képviselői munkájáért nagyra becsülöm. Soha viszonyunk nem volt, utoljára a tavalyi parlamenti ülésszak alatt – több mint másfél hónapja – az Országházban találkoztunk”. Azt is hozzáfűzte, hogy Koncz Zsófia válásáról csak a sajtóból értesült.

A cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is

– írja a miniszter, aki a cikkek szerzői ellen feljelentést tesz aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indít „a két baloldali propagandalap ellen”.

Ha a bíróság megítél sérelemdíjat, azt jótékonysági célra fogja felajánlani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik