Belföld

Gondatlan emberöléssel vádolják a férfit, akinek megfulladt a csecsemője, miután megette a drogot

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek hanyagsága miatt 2018-ban amfetaminmérgezésben meghalt az élettárása öt hónapos csecsemője. A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a férfi élettársa tizenéves kora óta kábítószert fogyasztott, de a nő a droghasználatot harmadik terhessége idejére felfüggesztette. A gyermek két hónapos kora után azonban felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált,és az élettársa látta el droggal.

A pár 2018. január 18-án kora délután egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová férfi által beszerzett drogot is magukkal vittek. Figyelmetlenségből azonban olyan helyen hagyták a drogot, hogy az az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került.

Röviddel ezután a baba elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatása alatt álló babát a nő és az élettársa visszaaltatta. Az anya fogzás okozta fájdalomnak vélte a csecsemő sírását, és bekente fogkrémmel az ínyét. Az öt hónapos gyermek éjfél előtt meghalt a kábítószer okozta légzési elégtelenség, és azzal összefüggő egyéb okok miatt.

Az anya és élettársa csak egy óra körül vette észre, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az anya ellen tavaly ősszel emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint kábítószer birtoklása miatt, élettársa ekkor szökésben volt, később azonban elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik