Belföld

Betelefonált a rendőrségre egy férfi, hogy felrobbant három épületet, ha nem találkozhat a szerelmével

police.hu
police.hu

Két érdi és egy százhalombattai épület felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi a segélyhívón vasárnap délután. A telefonáló Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével azzal, hogy különben beváltja fenyegetését.

A bejelentés tartalma alapján haladéktalanul rendőri erők indultak a három címre, az elsőként küldött egységekhez további megerősítő erők is csatlakoztak, rövid időn belül fél kapitányságnyi egyenruhás hasított a helyszínekre.

Az épületek kiürítése és átvizsgálása még tartott, amikor  Budapesten a Margit körúton sikerült elfogni a robbantásokkal fenyegetőző 32 éves lakcím nélküli férfit. Mire az átvizsgálás befejeződött és kiderült, egyik épületben sincs robbanószer, vagy robbantásra alkalmas eszköz.

Sz. Róbert a vallomásában részletesen beszélt indítékáról és a bejelentéskor említett álnevet is megmagyarázta: a „portyás” a sátán kutyája, a keresztnevet pedig az alapján választotta, hogy a hamis vezetéknév milyen betűre végződik.

Elmondása szerint minden egy nő miatt történt, akit sem a fejéből, sem pedig a szívéből nem tud kiverni. Plátói szerelmét állította be háttérképnek a mobilján, hogy legalább azon láthassa, ha már nem találkozhat vele. Bevallotta azt is, nincs és soha nem is volt bombája, csak mérges volt. Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette közveszéllyel fenyegetéssel gyanúsított férfit, majd kezdeményezte a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik