Belföld

Szorul a hurok az angliai unokázós maffia körül

police.hu
police.hu
Két hét alatt felszámolták a külföldön szökésben lévő vezetők megmaradt hálózatát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon tudatta, hogy összehangolt rajtaütésekkel elfogták L. Attila és H. Anasztázia unokázós hálózatának angliai és magyarországi beszervezőit, futárjait.

Az elmúlt két évben a rendőrök az Egyesült Királyságból irányított két szervezet tagjai közül összesen 87 csalót, 66 futárt, 12 irányítót és 9 szervezőt fogtak el. Az egyik bűnszervezet vezetői kiadatási őrizetben vannak. 

A másik angliai szervezet vezetésével gyanúsítható L. Attilát és H. Anasztáziát nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik. Ők a sorozatos elfogások után megpróbálták újraszervezni hálózatukat.  Ehhez az Egyesült Királyságban élő P. Dzsenifer külföldről, J. Barbara Budapestről szervezett be futárokat az idős emberek átveréséhez.

Az új futárok, a 23 éves J. Csaba és a 22 éves Sz. Alexandra öt idős budapesti embertől vettek át pénzt december 30-a és január 16-a között a kapott instrukciók alapján. A sértetteket a szervezet egyik vezetője hívta fel egy angliai telefonszámról.

A telefonáló rendőrnek adta ki magát, azt állította, az idős ember rokona balesetet okozott, a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szüksége. A kicsalt pénzért, ékszerekért az álrendőr az idősek címére küldte a futárokat. J. Csaba, miután megkapta részesedését, a megmaradt összeget J. Barbarának átadta, aki a pénzt eljuttatta a szervezet irányítóihoz.

A másik beszervező, P. Dzsenifer azt tervezte, hogy személyesen veszi át Sz. Alexandrától a pénzt, amikor hazautazik. A nyomozás adatai szerint a nő nemcsak a kicsalt pénzt, hanem Magyarországon élő gyermekét is ki akarta csempészni az Egyesült Királyságba.

A nőnek erre már nem volt lehetősége, a nyomozók január 27-én egy szállodában elfogták. A hotelszobában ott volt a gyermeke is, akit nem vihetett volna el az országból. Őt visszaadták nagyszüleinek, akik eddig is nevelték.

A két futárt és a magyarországi beszervezőt letartóztatták, P. Dzsenifert őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Az unokázós nyomozócsoport mind a négy csaló ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt folytatják az eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik