Belföld

Fidesz-képviselő: Pár milliós közbeszerzési bírság mindig benne van a pakliban

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Az tud hibázni, aki dolgozik

– nagyon megengedő véleménye van a választókerületében történt közbeszerzési szabálytalanságokról Fenyvesi Zoltánnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének.

Fenyvesi, a veszprémi körzetéhez tartozó Badacsonytomaj önkormányzati újságjának adott interjújában azt állította, hogy ha a pályázatok miatt nagy munka zajlik a polgármesteri hivatalokban, akkor „bizony előfordulnak hibák, olyan határidők, amiket nem tartunk be, vagy épp nem figyelünk egy-egy előírásra”.

Kétszer 3 milliós büntetés több milliárdos fejlesztés esetében, azt gondolom, hogy ez benne van a pakliban, ezt így kell tekinteni

– mondta a képviselő a város polgármesterének büntetésére célozva.

A 24.hu is beszámolt arról, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság októberben, összesen 6 milliós büntetést kiszabva, elmarasztalta az önkormányzatot, mert Krisztin N. László polgármester szabálytalanul adott milliós összegeket a városháza dolgozóinak a tóparti sétány rehabilitációjára kapott 2,5 milliárd forintos támogatásból. A bírság egyébként a képviselő állításával szemben nem a teljes projektet, hanem annak egy kisebb, pár tízmilliós részét érinti. A teljes fejlesztés megvalósítása késésben van, sőt valójában még el sem indult. Az ügyben rendőrségi nyomozás is folyik.

Fenyvesi szerint azonban csak ott lehet hibát találni, ahol sok fejlesztés van, és egyesek, „főleg azok, akik a választások kapcsán vereséget szenvedtek”, ezekkel a hibákkal próbálják nemtelenül támadni a regnáló polgármestert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik