Belföld

Droggyárrá alakította az otthonát egy exrendőr, letartóztatták

Valóságos droggyárrá alakította az otthonát egy munkanélküli volt rendőr. A nyomozók rengeteg kábítószergyanús anyagmaradványt, és a drogok előállításához szükséges eszközt találtak a férfinél tartott házkutatás során. A Váci Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást az ügyben.

A megalapozott gyanú szerint a férfi több személynek is adott el kábítószert Dunakeszin. Ráadásul a férfin alkalmazott gyorsteszt kokain használatát mutatta ki. A férfi korábban a Rendőrség hivatalos állományú tagja volt. Jelenleg nincs munkahelye és feltehetőleg kábítószer eladásából tartja fenn magát.

Nisóczi József Levente, a Pest megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi tagadta a bűnösségét és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Érdekesség, hogy a férfival szemben két másik büntetőeljárás is folyamatban van. Mindezekre való tekintettel az ügyészség bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészi indítvánnyal és letartóztatta a férfit. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik