Belföld

Drograzzia: száz rendőr csapott le a bűnszövetségre

police.hu
police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. A több hónapon keresztül tartó intenzív felderítői és nyomozó munka eredményeként a rendőrök számára idén januárra vált egyértelművé, hogy a bűncselekménnyel egy bűnszövetségben tevékenykedő négytagú társaság gyanúsítható.

Az eljárás adatai szerint a székesfehérvári, a bácsalmási és a két budapesti férfi több megyére kiterjedően kábítószert terjesztett. Elfogásukra a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt bűnügyi akciót szervezett a nyomozók, a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársaival, továbbá a Somogy, a Veszprém és a Bács-Kiskun megyei rendőrökkel közösen. Az akcióban mintegy 100 egyenruhás vett részt.

police.hu

Az összehangolt akcióban elfogták Sz. Zsoltot, P. Rudolfot, N. Gábort és H. Miklóst is. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során közel tizenegy kiló kábítószergyanús anyagot, több mint 25 millió forint készpénzt, külföldi valutát, személygépjárművet, telefonokat, továbbá a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket találtak és foglaltak le. A bűnszövetség tagjait őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik