Belföld

Leégett és teljesen lakhatatlanná vált egy családi ház Pilisen

Gér Mihály
Gér Mihály

Leégett, és teljesen lakhatatlanná vált csütörtök délután egy családi ház Pilisen. Gér Mihály, Albertirsa párbeszédes önkormányzati képviselője épp a helyszínen járt, amikor történt az eset.

Épp adományokat osztottunk Rácz Józseffel , az albertirsai Roma Önkormányzat elnökével, amikor hazafelé menet észrevettük a közelben gomolygó füstöt. Azonnal odasiettünk, hogy megtudjuk van-e a valaki a házban, de a szomszédok azt mondták, hogy senki nem tartózkodik otthon

–  mondta Gér Mihály, hozzátéve, nemrég egy másik ház is leégett az esettől néhány háznyira.

A politikus elmondta még, hogy pont az albertirsai tűzesetekkel kapcsolatban szembesültek azzal, hogy mennyire nincstelenné válhat ilyen tragédia után egy család, ezért Tordai Bencével a Párbeszéd politikusával már el is kezdtek kidolgozni egy olyan alapbiztosítást, ami alanyi jogon segítene ilyen esetekben a bajbajutottakon.

Kapcsolódó
Albertirsai tűzeset: elengedik az otthonát vesztő család tartozásának egy részét
A Parlamentben is téma volt a 24.hu által bemutatott szomorú történet.

A tűzeset kapcsán megkerestük a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is. Csámpai Attila szóvivő azt mondta, hogy Pilis külterületén történt az eset, és kollégái csak nehezen tudták megközelíteni az ingatlant a rossz földút miatt.

Leszakadt a födém, és teljesen lakhatatlanná vált a ház. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, de senkit nem találtak benne, így személyi sérülés nem történt.

– mondta Csámpai, hozzátéve, nem merült fel bűncselekmény gyanúja az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik