Belföld

Késsel fenyegette a családsegítőket egy szentesi férfi

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a szentesi férfival szemben, aki tavaly decemberben késsel fenyegetett két családsegítőt, akik gyermeke iskolai hiányzása miatt akartak beszélni vele. A férfit közfeladatot ellátó személy elleni, valamint felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt állítják bíróság elé.

A férfi gyermekének ötven óránál több iskolai hiányzása gyűlt össze, ami miatt védelembe vételi eljárás indult. Az apát december 8-ára idézték meg a város családsegítő központjába. A megbeszélésen a szakemberek kilátásba helyezték, hogy ha a gondozási tervben leírtakat a szülő nem tartja be, szükség lehet a gyermek kiemelésére a családból.

Ekkor a férfi a nadrágja korcából elővett egy hosszú pengéjű kést, amelyet maga elé tartva azzal fenyegette a családsegítőket, hogy leszúrja őket, ha elveszik tőle a gyermekét vagy a hiányzások miatt indult eljárás nem a számára megfelelően alakul. A családsegítőknek végül sikerült a férfit megnyugtatniuk, eltette a kést, és távozott az intézményből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik