Belföld

Hátba szúrta a ruhát teregető anyját egy hevesi nő

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki ittasan, orvul hátba szúrta az édesanyját egy hevesi faluban.

A nő rossz viszonyban volt a közelében élő édesanyjával, aki nehezményezte az italozó életmódját. Emiatt rendszeresek voltak közöttük a konfliktusok, melyek nem egyszer tettlegességig fajultak. Egy tavaly májusi délután a nő meglátogatta a szüleit, és bort kért a kertben dolgozó apjától.

Ezt a lakásból észrevette az anyja, aki a lányával ez alkalommal is dulakodásig fajuló vitába keveredett, melynek csak az apa közbelépése vetett véget. A megbántott anya nem sokkal később elpanaszolta a történteket a szomszédban lakó másik lányának, ám beszámolóját meg kellett szakítania, mert az iszákos lánya egy késsel a kezében megjelent a ház előtt és megöléssel fenyegette. Ekkor azonban még nem bántotta.

Miután az asszony hazament, elkezdte kiteregetni a frissen mosott ruhákat a teraszon. Ekkor a még mindig feldúlt ittas lánya egy késsel észrevétlenül belopózott az ingatlanra, az anyja mögé került, és „itt döglesz meg!” felkiáltással hátba szúrta. A szúrás az asszony nyakszirtjét érte, a penge pedig elhatolt a csigolyákig, ahol megszorulva beletört az asszony hátába.

Az ezt követően kialakult dulakodásnak az odasiető rokonok vetettek védett. A támadó maga is borda- és orrcsonttörést szenvedett. A rendőrök még aznap őrizetbe vették a nőt, akit a bíróság pár napon belül le is tartóztatott.

A Heves Megyei Főügyészség négy év börtönt és négy év közügyektől eltiltást kért a nőre arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen  beismeri a tettét és a tárgyalásról is lemond.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik