Belföld

Életfogytiglant kaphat a férfi, aki megölte a főbérlőjét, majd felgyújtotta a kutyájával együtt

BM OKF
BM OKF

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki két évvel ezelőtt megölte a főbérlőjét a VII. kerületben, egy István utcai lakásban. B. János Norbert a tulaj kutyáját is bántalmazta, amit az áldozatával együtt egy ágyba fektetett, majd a kanapét felgyújtotta. Az áldozat elszenesedett holttestére a tűzoltók találtak rá.

Értesüléseink szerint a férfi lényegében elismerte a gyilkosságot, de a pontos részletekre nem emlékezett. Azt viszont következetesen tagadta, hogy bántotta volna a lakásban lévő kiskutyát.

B. János Norbert akár életfogytiglant is kaphat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, ha bebizonyosodik a bűnössége Az állatkínzás miatt pedig három évet kaphat bizonyítottság esetén.

A férfi bejelentett munkahellyel, és legális jövedelemmel nem rendelkezett az elfogása előtt, ezért a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a kényszerintézkedés hiányában megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Ráadásul, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje és más folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt vált megalapozottan gyanúsíthatóvá.

Az elmeorvosi és pszichológiai szakértői vélemény szerint a férfi olyan kedvezőtlen személyiségjegyekkel rendelkezik, amelyek a bűnismétlés veszélyét erősítik. Mindezekre való tekintettel a bíróság meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik