Belföld

Öt évet kapott a férfi, aki úgy ellökte a barátját az utcán, hogy belehalt a fejsérüléseibe

Öt év börtönre, és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Gyulai Törvényszék azt a férfit, aki úgy ellökte az ittas barátját az utcán, hogy az beverte a fejét az úttestbe és elhalálozott

A nem jogerős ítélet szerint a férfi az esti órákban együtt italozott a barátjával az otthonában. A cimborája távozását követően szóltak a férfinak, hogy barátja a ház előtt az úttest mellett fekszik. A férfi ezen feldühödött, kiment az erősen ittas és magatehetetlen állapotú barátjához, akit több alkalommal megütött és megrugdosott, majd miután felállította, hanyatt lökte.

Ennek következtében a barátja az úttestre zuhant, beverte a fejét az aszfaltba és eszméletét vesztette. A férfi ezt követően próbálta újra éleszteni a cimboráját, de az olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt. Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott és a kiszabott szabadságvesztés tartama arányos, ezért az ítélet helybenhagyását kérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik