Belföld

Két autót is elkötött a kijárási korlátozás alatt kocsikázó betépett sofőr

police.hu
police.hu

Két autót is elkötött egy 24 éves berekböszörményi férfi azért, hogy eljusson egy szomszédos településre. A Suzukit vezető férfi annyira ittas volt, hogy azt sem tudta megmondani a biharkeresztesi járőröknek, amikor lemeszelték, hogy miért kocsikázik éjjel a kijárási korlátozás alatt.

Amikor pedig arról kérdezte a rendőr, hogy milyen jogcímen vezeti ő más autóját, akkor már végképp elállt a szava. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsi vezetője soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Az előállítását követő gyorsteszt pedig kimutatta, hogy kábítószert is fogyasztott.

A férfi részletes beismerő vallomást tett, és az elejétől elmesélte az éjszaka történéseit. Mint kiderült, a Suzuki már a második jármű volt, amit jogtalanul vett magához. A berekböszörményi férfi Komádiba akart menni, ezért egy parkoló kisteherautót elkötött, de túl ittasnak érezte magát a vezetéshez, így egy barátját kérte meg, hogy vigye el a járművel.

Az ismerős ugyan többször megkérdezte tőle, hogy kié a teherautó és a tulajdonosa tud-e róla, hogy a férfi eljött vele, ő viszont mindannyiszor azt a választ adta, hogy kölcsönadták neki. Már csak menet közben árulta el a barátjának, hogy egyébként a járművet ellopta, aki ezt meghallva azonnal megállt és faképnél hagyta őt.

A gyanúsított azonban nem adta fel eredeti célját és átült a volánhoz. Sokáig nem tudott kocsikázni, mivel egy útárokba hajtott, ahonnan gyalog folytatta útját.  Dolga végeztével a hazajutás okozott újabb fejtörést neki. Ekkor talált rá Magyarhomorog településen a Suzukira, amiben ugyancsak benne volt a kulcs, ezért beindította és elindult vele. A rendőrnek azonban hamar szemet szúrt az éjszaka közlekedő autó.

Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték a letartóztatását. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse jármű önkényes elvétele, valamint járművezetés ittas és bódult állapotban elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. Engedély nélküli vezetés és a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt pedig szabálysértési feljelentést is tettek ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik